VÅRT MONTESSORIFIRANDE

31 augusti 2020 firade vi Maria Montessoris födelsedag 150 år, enhetsvis med hänsyn till covid -19. För att skapa en helhet filmade vi med drönare formationerna som varje klass valt att göra, bland annat fredstecknet, geometriska figurer och Maria Montessori 150 år i bokstäver, som syns i filmen här ovanför.
De flesta klasser tittade på filmer eller läste sagor om Maria Montessori och vi hade även förberett en kortare information om Maria Montessori i alla entréer.
Förskolan fokuserade på sinnesupplevelse med smak och känsel, pratade om och upplevde genom formering till italienska flaggan med ballonger färgerna.
F-1 fokuserade på fredsarbetet, gjorde fredsduvor, sjöng fredssång och sprang ut med den på skolgården. De hade även fokus på sinnena med italienskt tema: Lukta/pizzakrydda, Känna/ olivolja på fingertopparna, Smaka/ex.  oliver, parmesanost, salami, Lyssna / på italiensk musik/opera, Se/ en film om Italien.
2-3 hade en heldag med montessorimaterial och ”Grej of the day”.
4-6 hade undervisning som involverar samtliga sinnen och presentation kring begreppet världsmedborgare och kopplingar till de globala målen. 
7-9 synliggjorde alla pedagogerna montessoritanken i sina ämnen och en presentation kring montessoris motstånd till fascismen hölls.
Fritids fokuserade på praktiska vardagsövningar som att knyta rosetter, duka och hade även disco.