You are currently viewing VÅRT MONTESSORIFIRANDE

VÅRT MONTESSORIFIRANDE

31 augusti 2020 firade vi Maria Montessoris födelsedag 150 år, enhetsvis med hänsyn till covid -19. För att skapa en helhet filmade vi med drönare formationerna som varje klass valt att göra, bland annat fredstecknet, geometriska figurer och Maria Montessori 150 år i bokstäver, som syns i filmen här ovanför.
De flesta klasser tittade på filmer eller läste sagor om Maria Montessori och vi hade även förberett en kortare information om Maria Montessori i alla entréer.
Förskolan fokuserade på sinnesupplevelse med smak och känsel, pratade om och upplevde genom formering till italienska flaggan med ballonger färgerna.
F-1 fokuserade på fredsarbetet, gjorde fredsduvor, sjöng fredssång och sprang ut med den på skolgården. De hade även fokus på sinnena med italienskt tema: Lukta/pizzakrydda, Känna/ olivolja på fingertopparna, Smaka/ex.  oliver, parmesanost, salami, Lyssna / på italiensk musik/opera, Se/ en film om Italien.
2-3 hade en heldag med montessorimaterial och “Grej of the day”.
4-6 hade undervisning som involverar samtliga sinnen och presentation kring begreppet världsmedborgare och kopplingar till de globala målen. 
7-9 synliggjorde alla pedagogerna montessoritanken i sina ämnen och en presentation kring montessoris motstånd till fascismen hölls.
Fritids fokuserade på praktiska vardagsövningar som att knyta rosetter, duka och hade även disco.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.