F-1

När du börjar hos oss har du fyllt eller kommer att fylla 6 år. Du har gått igenom en utvecklingsfas där det absorberande sinnet har varit ditt omedvetna sätt att lära och fånga intryck.

Nu vid 6 års ålder blir du mer medveten om din omgivning, därför arbetar vi mycket med att ha det trivsamt och ordning och reda i klassrummen. Det är också nu du startar din första bekantskap med skolans värld och vi pratar och visar dig hur du exempelvis utövar vett och etikett.

I denna period av ditt liv, visar du ett stort intresse för bokstäver. Vi möter dig där du är med både bokstavsträning och läsning. När du närmar dig ditt sista år hos oss i F-1 är du fortfarande inte så intresserad av detaljer utan det är spännande och verkliga berättelser som fyller din kunskapstörst.

Du intresserar dig för siffror och matematiska problem och arbetar med montessorimaterialet men också mer abstrakt.

Under år 1 deltar du i musikundervisning och du får bekanta dig med olika instrument.

Vi börjar varje läsår med de fem stora lektionerna där vi tillsammans utforskar universum och utvecklingen på vår jord i stora drag.

 

Fram till årskurs 3 går du idrottspromenad tillsammans med pedagoger till idrotten som är på I15. Här kan du se hur vi gör i trafiken när vi går den.