Intresseanmälan

INFORMATIONSTRÄFF


Höstterminen 2021:

Mån 4 oktober

Mån 8 november

Tis 7 december

. OBS! På grund av rådande striktare rekommendationer från Folkhälsomyndigheten sker just nu våra informationsträffar utomhus och vi går alltså inte in i våra lokaler.

Föranmälan krävs. Med hänsyn till covid -19 kommer du bli inbokad på en tid
någon gång mellan kl. 17.30-19.30. Ange i ditt mail hur många ni är som kommer. Träffen tar ca 40 min.

Varmt välkommen - kom väl förberedd genom att gå igenom Lär känna oss här lite längre ner - titta på filmen om våra lokaler, filmen som gäller ditt barns ålder, läs broschyren och presentationen av vår verksamhet.

INTRESSE-
ANMÄLAN

SÅHÄR GÖR DU FÖR ATT STÄLLA DITT BARN I KÖ HOS OSS

 

VILL DU GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN TILL FÖRSKOLAN?
Tryck på knappen här under så länkas du till vårt digitala formulär. Intag till vår verksamhet sker inför varje hösttermin. Läs viktig information om din anmälan längre ner på sidan.

 

VILL DU GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN TILL SKOLAN?
Maila ditt barns namn och födelsedatum så återkommer vi med information om hur du går till väga för att registrera ditt barn. Intag till vår verksamhet sker inför varje hösttermin. Läs viktig information om din anmälan längre ner på sidan.

vI TAR IN BARN I TURORDNING

1. Barn från Malmen Montessori
2. Syskonförtur
3. Barn från montessoriförskolorna Pyramiden & Globen
4. Barn från annan montessoriförskola/skola
5. I den ordning barnet står upptagen i anmälningslistan

vILKEN KÖPLATS HAR JAG?

Vi går på datumordning, men även syskon/ montessoriförtur påverkar kötiden.

Därför kan vi inte svara på vilken plats i kön du har.
Vi hör av oss när ni får en plats hos oss.

Viktig information

Intag inför höstterminen

Vi har intag av barn till förskola och skola inför varje hösttermin. Resterande platser kan komma att tillsättas om lediga platser uppstår under övriga året. 

Störst intag har vi till småbarnsgrupperna på förskolan och till förskoleklass.

platserbjudande

Platserbjudande skickas ut med hänsyn till plats i kön
 och angivet önskat startdatum. Väljer du att tacka nej till ett platserbjudande förlorar du din plats i kön och eventuell syskon- och montessoriförtur försvinner i ett år.

Har du ställt ditt barn i kö till en annan förskola eller skola?

Viktigt att veta isåfall är att om ni erbjuds en plats och tackar ja till en annan förskola/skola så förlorar ni er plats hos oss, i enlighet med Borås stads regelverk.

Regelverket skapades eftersom en familj tidigare kunde sitta på dubbla placeringar. Det innebar att flera förskolor eller skolor trodde att samma barn skulle börja just där och de får svårt att planera och dimensionera sin verksamhet.

Exempel 1: Kalle går i årskurs 3 på Malmen Montessori. Kalles vårdnadshavare ställer Kalle i kö till åk 4 på X-skolan i augusti. I november blir de erbjudna en plats och tackar JA till denna. X-skolan meddelar Borås kommun om sin nya elev. Borås kommun meddelar Malmen Montessori att eleven inte är placerad på Malmen längre. Kalle förlorar alltså sin plats på Malmen Montessori trots att familjen inte meddelat skolan om bytet. Familjen får ett överlämningsdokument hemskickat från Malmen som underlag för överlämning av information till Kalles nya skola.  Önskar Kalle komma tillbaka till Malmen Montessori så får han ställa sig i kö på nytt, montessoriförturen finns kvar i ett år medan syskonförturen försvinner i ett år.

Exempel 2: Kalle går i årskurs 3 på Malmen Montessori. Kalles vårdnadshavare ställer Kalle i kö till åk 4 på X-skolan i augusti. I november blir de erbjudna en plats och tackar NEJ till denna. Kalle fortsätter därmed sin skolgång på Malmen Montessori. 

 

Uppdatera dina uppgifter

Vill du ändra önskat startdatum behöver du göra det innan ett platserbjudande når er. Det är DITT ansvar att intresseanmälan är uppdaterad med rätt önskat startdatum samt uppgifter kring uppgiftslämnare.

Du måste själv uppdatera din ansökan om dina kontaktuppgifter eller adress ändras. Det uppdateras INTE automatiskt. 

lÄR KÄNNA OSS

EN SKOLA. ALLA SINNEN.

Här kan du ta del av information som är vanlig att våra blivande montessoriföräldrar funderar över.